Beskrivelse av turene

Storhøe 1605 moh

Vi starter turen fra Folldal gruver. Dette er en tur som tar ca 6 timer. Det er litt stigning i begynnelsen av turen. Så blir det flatt innover til vi er ved Gorrtjønna. Her tar vi en pause. Så blir det bratt stigning oppover mot toppen. Vi går en litt annen rute ned igjen. Vi går innom «Olabu» der vi tar en god pause.

Steinhøa 1610 moh
Turen til Steinhøa går fra » Kjerringa». Vi kjører i ca 45 min fra Folldal sentrum
Dette er en forholdsvis lett tur. Etter at vi kommer ned igjen fra denne turen, kan vi kjører videre gjennom Einunndalen. Hvis Romsdalssetra har åpent kan vi dra dit å spise. Er det varmt nok til at noen vil ta seg et bad i Fundin, så kan vi gjøre det også.
Ta gjerne kontakt med meg så forteller jeg litt om turen til deg 🙂

Nørdre  Knutshøa  1684 moh
Turen til Nørdre Knutshøa går fra Bekkelegeret i Einunndalen. Vi kjører i ca 1 time fra Folldal sentrum.
Dette er en tur som forhåpentligvis kan gi oss glimt av hestene som går på sommerbeite inne i dalen. Her er også mye sau på sommerbeite. Nørdre Knutshøa ligger i Oppdal kommune. Her er nydelig utsikt mot Snøhetta og Drivdalen.
Ta gjerne kontakt med meg så forteller jeg litt om turen til deg 🙂

Turen til Digerkampen 1493 moh

 Vi kjører bil inn til Døllisætran i Einunndalen, en kjøretur som tar ca 50 min fra Folldal sentrum.

 Vi begynner med å gå i litt bratt terreng. Men når vi kommer oss opp på Fundberget (1277 moh) er det ikke så bratt videre inn mot Digerkampen. Vi kommer til å gå forbi noen container som ble droppet fra fly under 2. verdenskrig. Det går mye sau i område, og er vi heldig får vi oppleve andre dyr og fugler også. Den optimale opplevelsen er om vi er så heldig å treffe på rein.

 Vi har utsikt mot Fundin/Unndalsvatnet gjennom hel turen. Tiden vi bruker på turen avhenger mye av været, men 6 til 7 timer bruker vi sikkert. Har vi finvær tar vi lengre pauser, enn om det er dårlig vær. Kunne du tenke deg å være med på denne turen, så ta kontakt med meg 🙂

Høg-Gia 1641 moh

Dette er en litt krevende tur. Turen tar 7-8 timer. Høg-Gia er Einunndalens høyeste topp. Vi går fra Gløta. Det tar ca 1 timer og 30 minutter å kjøre inn til Gløta fra Folldal sentrum. Vi går opp på Høg-Gia førts, så opp på Storkollen (1550 moh). På tur ned igjen kan vi gå innom et flyvrak fra 2. verdenskrig
https://digitaltmuseum.no/011022719490/minnetavle

Fisketur til Hansontjønna

Vi kjører inn til campingplassen ved Fundin. Kjøreturen tar ca 45 min fra Folldal sentrum. Vi går inn til Hansontjønna på ca 1 time. Vi tar dagen litt som den kommer 🙂 Husk fiskekort.